140 uren werkstraf voor 18-jarige voor brandstichting in toilet station Kortrijk

Redactie KW

Een amper 18-jarige jongeman uit Kortrijk moet van de rechter een werkstraf van 140 uren uitvoeren omdat hij samen met enkele minderjarigen brand stichtte in een toilet in het station van Kortrijk.

Helemaal op het gemak, met een pet half op het hoofd, zakte Islam M. naar het gerechtsgebouw in Kortrijk af om zich te verantwoorden voor de nachtelijke brandstichting. In de nacht van 27 op 28 juli had hij samen met enkele minderjarige in het Kortrijkse station brand gesticht in een toilet. Het vuur aan de wc-papierhouder sloeg over op de rest van het toilet. Een late werknemer merkte de rook op en dankzij een snelle interventie van de brandweer kon grotere schade vermeden worden.

Het getroffen toilet liep wel heel wat schade op. Schade die M. ook aan de NMBS zal moeten terugbetalen. Via het cameranetwerk in het station en de stad konden de verdachten al snel opgespoord worden. M. volgt zijn laatste jaar op de middelbare school. Voor het horen van de uitspraak had hij zijn broer meegebracht. (LSi)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.