De speurders kregen Aimad B. en Brahim T. (27), beiden uit Bergen op Zoom, in het vizier dankzij telefonie-onderzoek. Ze ontdekten dat B. op 30 maart 2017 een grote hoeveelheid cannabis zou verkopen aan Oostendenaar Mike P. (33). Na de deal werd tijdens een huiszoeking ongeveer een kilogram cannabis aangetroffen. Verder onderzoek bracht aan het licht dat P. sinds oktober 2015 minstens 15 kilogram cannabis had verkocht. Mike P. maakte op zijn beurt gebruik van andere dealers om de drugs aan de man te brengen.

De verdediging van alle beklaagden drong aan op een straf met uitstel of een werkstraf. De Nederlandse leveranciers bleven elkaar de zwartepiet toespelen. Ten slotte vroegen de advocaten ook om de verbeurdverklaringen beperkt te houden. Het OM vorderde immers de verbeurdverklaring van in totaal bijna 300.000 euro.

De rechter veroordeelde Aimad B. tot drie jaar effectieve celstraf. Zijn Nederlandse kompaan kreeg een werkstraf van 250 uur opgelegd. Als T. die straf niet of onvolledig uitvoert, verdwijnt hij alsnog twee jaar achter de tralies. Mike P. werd tot twee jaar effectieve celstraf veroordeeld voor zijn aandeel in de zaak. Twee andere dealers kregen werkstraffen van 125 en 200 uur. In totaal werd ongeveer 190.000 euro verbeurd verklaard.

(Belga)

De speurders kregen Aimad B. en Brahim T. (27), beiden uit Bergen op Zoom, in het vizier dankzij telefonie-onderzoek. Ze ontdekten dat B. op 30 maart 2017 een grote hoeveelheid cannabis zou verkopen aan Oostendenaar Mike P. (33). Na de deal werd tijdens een huiszoeking ongeveer een kilogram cannabis aangetroffen. Verder onderzoek bracht aan het licht dat P. sinds oktober 2015 minstens 15 kilogram cannabis had verkocht. Mike P. maakte op zijn beurt gebruik van andere dealers om de drugs aan de man te brengen. De verdediging van alle beklaagden drong aan op een straf met uitstel of een werkstraf. De Nederlandse leveranciers bleven elkaar de zwartepiet toespelen. Ten slotte vroegen de advocaten ook om de verbeurdverklaringen beperkt te houden. Het OM vorderde immers de verbeurdverklaring van in totaal bijna 300.000 euro. De rechter veroordeelde Aimad B. tot drie jaar effectieve celstraf. Zijn Nederlandse kompaan kreeg een werkstraf van 250 uur opgelegd. Als T. die straf niet of onvolledig uitvoert, verdwijnt hij alsnog twee jaar achter de tralies. Mike P. werd tot twee jaar effectieve celstraf veroordeeld voor zijn aandeel in de zaak. Twee andere dealers kregen werkstraffen van 125 en 200 uur. In totaal werd ongeveer 190.000 euro verbeurd verklaard.(Belga)