Raw13-lid riskeert alweer celstraf voor straatoverval in Oostende

Drie jongeren moeten zich voor de Brugse strafrechter verantwoorden voor gewelddadige straatovervallen in Oostende. Een van hen is Tibo M.B. uit Middelkerke, een van de stichtende leden van de beruchte rappersbende Raw13 uit Oostende.

De van Brussel afkomstige Tibo M.B., die nu in Middelkerke woont, was een van de eerste leden van Raw13, naast leider Robin Van Bossuyt, Kevin Derveaux en Jacky Labaere. Deze laatste drie werden vorige week door het assisenhof veroordeeld voor hun aandeel in de bloederige raid op de klanten van café Apropoo in juli 2011 in Torhout.

De 24-jarige werkloze Tibo M.B. was bij deze aanslag niet betrokken, maar heeft andere misdrijven op zijn actief, onder meer straatovervallen in Oostende.

Bankautomaat

Zo werd op 15 juni 2012 aan het station van Oostende een man tot bloedens toe in het gezicht geslagen. Volgens het slachtoffer gingen vier overvallers er met zijn geld vandoor. Diezelfde nacht zouden ze nog een man overvallen hebben, al wordt Tibo M. hiervoor zelfs niet vervolgd.

In de nacht van 19 op 20 november 2012 sloeg David B. opnieuw toe, dit keer met de hulp van Jean Michel F. Vanuit café Cap Horn in Oostende toonden ze een klant de weg naar een bankautomaat om hem daar te overvallen. Tibo M. geeft toe dat hij aanwezig was bij het incident aan het station, maar vroeg de vrijspraak.

Volgens meerdere betrokkenen deelde enkel de Duitser Hans S. klappen uit aan het slachtoffer. Ook David B. ontkent zijn rol in de overvallen.

Moord op oma

De afgelopen jaren stapelde Tibo M. de effectieve gevangenisstraffen op. Enkele weken geleden kreeg hij negen maanden celstraf voor drugshandel met minderjarigen. Een dag na deze veroordeling moest hij voor het hof van assisen getuigen op het proces van zijn medehiphoppers van RAW13.

Voor David B. werd 37 maanden effectieve celstraf gevorderd. Tibo M. riskeert een gevangenisstraf van 30 maanden. Vonnis op 23 maart. Terloops, Kevin Seynaeve (26) uit Roeselare, nog een ander Raw13-lid, zit sinds kerst 2008 achter de tralies in Brugge voor de moord op zijn grootmoeder uit Middelkerke.

(JPT)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.