Racistische graffiti aan de vestingen in Ieper

In Ieper zijn racistische boodschappen geplaatst op de vestingmuur en op verschillende zitbanken. “Wie durft er nu zo’n dingen te schrijven en te tekenen?”, foetert schepen Ives Goudeseune (SP.A).

Een loper merkte de racistische graffiti op. © Facebook

Een loper meldde op Facebook dat er op de vestingen in Ieper graffiti was aangebracht. “Als loper zie je toch af en toe iets. Wie heeft er zijn bus leeg gespoten op de vestingen aan de kant van het station? Graffiti kan mooi zijn, maar dit trekt op niet veel, foei”, zegt de loper, die zich afvraagt of de verveling toeslaat bij de dader.

‘Rekening betalen’

Bij nader toezien gaat het om een racistische boodschap. Naast ‘Go Home’ bracht(en) de dader(s) verschillende symbolen aan, zoals een (mislukt) hakenkruis. “Dit is helemaal niet gepast”, reageert schepen Ives Goudeseune.

“Met het stadsbestuur en onze inwoners doen we er alles aan om iedereen warm, vriendelijk en met een open geest te ontvangen. Wie durft er nu zo’n dingen te schrijven en te tekenen? Als we de dader vinden, zal hij of zij de rekening mogen betalen.” De graffiti wordt vandaag door de stadsdiensten verwijderd. (CMW)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.