Raadslid uit Oudenburg zat op metro: “Doet je beseffen dat terreur iedereen kan treffen”

© BELGA
Redactie KW

Romina Vanhooren (Open VLD), gemeenteraadslid in Oudenburg en adjunct-directeur op het kabinet van staatssecretaris Bart Tommelein, zat op de metro in Brussel toen de aanslag gebeurde.

“Op zo’n 200 meter van de ramp. Ik zag vluchtende mensen die van station Maalbeek kwamen. Sommige riepen ‘hij zal ons doden’. Ik heb het meteen ook op een lopen gezet. Op zo’n moment weet je niet wat er gebeurt. Je wil zo snel mogelijk buiten zijn. Ik dacht dat er iemand achter ons zat met een kalashnikov. Heel even vreesde ik dat het gedaan was en dacht ik aan mijn dierbaren“, zucht Romina. De Oudenburgse pendelt dagelijks naar Brussel. Maar de metro neemt ze normaal niet.

Raadslid uit Oudenburg zat op metro:

“Normaal stap ik af aan Brussel Centraal, op wandelafstand van het kabinet. Door de aanslagen in Zaventem moesten we de trein echter verlaten in Brussel Zuid en waren we aangewezen op de metro. We hebben duidelijk geluk gehad.” Romina kon tegen de middag samen met enkele collega’s met een chauffeur van het kabinet terug naar huis. “Om even te bekomen. Ik werk nu sinds een jaar in Brussel en ben niet iemand die rap toegeeft aan zoiets. Maar het doet je toch even beseffen dat terreur iedereen kan treffen. Op elk moment”, besluit Romina.

(DJ / foto DJ)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.