Het Kortrijkse parket wil onthaalmoeder Darline S. (39) uit Waregem vervolgen voor mensonterende behandeling, slagen en bedreigingen aan minstens twintig kinderen in haar kinderhotel Cococinelle. De feiten zouden dateren van de periode tussen 2011 en 2016.

Kind & Gezin liet de crèche 'om hoogdringende redenen' meteen sluiten. De beschuldigingen aan het adres van de zaakvoerster van kinderhotel Cococinelle in de Roger Van Steenbruggestraat in Waregem zijn niet min. Uit het gerechtelijk dossier blijkt dat Darline S. zich schuldig zou gemaakt hebben aan slaan, bijten en opsluiten van kindjes in het toilet. Kindjes die te luidruchtig waren, kregen volgens de klachten plakband op hun mond gekleefd of moesten als 'straf' in een stuk zeep bijten. Wie zijn eten niet of niet snel genoeg opat, kreeg het papje in de mond hardhandig in de mond geduwd. Kindjes die hun eten op de grond morsten, kregen het opnieuw ingelepeld. Het Kortrijkse parket vraagt de raadkamer vandaag om Darline S. naar de correctionele rechtbank te verwijzen zodat ze zich in een openbaar proces moet verantwoorden. Darline S. vraagt de buitenvervolgingstelling omdat ze naar eigen zeggen 'niets misdaan' heeft.

Er is veel jaloezie over haar goed draaiende kinderhotel, misschien heeft dat er iets mee te maken

Meteen na het losbarsten van de affaire in augustus kreeg de uitbaatster van Cococinelle heel wat steun van de ouders van de kindjes die ze opvangt. Ook vandaag, in de Kortrijkse rechtbank, zijn heel wat ouders aanwezig om haar te steunen. "Ons zoontje van acht was daar altijd tevreden. We hebben geen idee waarom Darline voor de rechtbank zou moeten komen. Misschien zijn die klachten geïnspireerd door haat of jaloezie? Wij blijven in ieder geval 200 procent achter Darline staan", zeggen ouders Tamara Mervielde en Filip Demedts. "Ik hoop op een positieve afloop, ik geloof niets van die aantijgingen. Darline is met mijn kind altijd correct geweest", zegt ook mama Anke. Ook de moeder van Darline S. was aanwezig om haar dochter te steunen. "Er is veel jaloezie over haar goed draaiende kinderhotel, misschien heeft dat er iets mee te maken. Ik steun mijn dochter alvast ten volle. Het moet nu stoppen. Darline zou het liefste van alles gewoon weer open doen, ze mist haar kinderen en hun ouders te erg. Door deze hele zaak is ze gekraakt, ze is een wrak geworden", zegt moeder Rosa Haghedoren.

De raadkamer neemt de zaak in beraad. Een uitspraak volgt op 13 oktober.

(LK)