Het is niet uitzonderlijk dat het aantal fietsdiefstallen tijdens het drukke zomerseizoen aan de kust stijgt. Sedert begin juni deze zomer werden er bij PZ Westkust 76 fietsdiefstallen geregistreerd. Het politieteam analyseerde de gegevens en stelde vast dat de feiten zich voornamelijk afspeelden in de omgeving van Plopsaland en het station van Adinkerke. Een bepaald feit in augustus zorgde echter voor een succesvolle ontknoping. Na grondige analyse van een lid van het SRT-team (Snelle Responsteam) kwamen twee mannelijke Franse onderdanen in beeld.

De politie Westkust nam contact op met de Franse collega's. Onder leiding van het parket van West-Vlaanderen afdeling Veurne werden een aantal acties gepland, die op 21 augustus resulteerden in de interceptie en arrestatie van 2 mannen door een attent interventieteam met bijstand van het SRT-team. Tijdens de fouille ontdekte de politie bij een van hen een kniptang.

Het gaat om de 24-jarige B.H. en de 20-jarige A.R. uit Frankrijk. Het duo had al een resem van feiten op hun kerfstok. Ze boden de gestolen fietsen onder andere via het internet te koop aan. De combinatie van camerabewaking, doorgedreven speurwerk en de nauwe samenwerking met de Franse politie en parket leidden tot dit bijzonder positieve resultaat.

(MVQ)

Het is niet uitzonderlijk dat het aantal fietsdiefstallen tijdens het drukke zomerseizoen aan de kust stijgt. Sedert begin juni deze zomer werden er bij PZ Westkust 76 fietsdiefstallen geregistreerd. Het politieteam analyseerde de gegevens en stelde vast dat de feiten zich voornamelijk afspeelden in de omgeving van Plopsaland en het station van Adinkerke. Een bepaald feit in augustus zorgde echter voor een succesvolle ontknoping. Na grondige analyse van een lid van het SRT-team (Snelle Responsteam) kwamen twee mannelijke Franse onderdanen in beeld. De politie Westkust nam contact op met de Franse collega's. Onder leiding van het parket van West-Vlaanderen afdeling Veurne werden een aantal acties gepland, die op 21 augustus resulteerden in de interceptie en arrestatie van 2 mannen door een attent interventieteam met bijstand van het SRT-team. Tijdens de fouille ontdekte de politie bij een van hen een kniptang. Het gaat om de 24-jarige B.H. en de 20-jarige A.R. uit Frankrijk. Het duo had al een resem van feiten op hun kerfstok. Ze boden de gestolen fietsen onder andere via het internet te koop aan. De combinatie van camerabewaking, doorgedreven speurwerk en de nauwe samenwerking met de Franse politie en parket leidden tot dit bijzonder positieve resultaat.(MVQ)