PZ Vlas rolt bende van jonge drugsdealers op

Korpschef Filip Devriendt en procureur Tom Janssens. © LOO
Axel Vandenheede

Politiezone Vlas heeft een groot drugsdossier succesvol afgerond. Tien personen werden opgepakt.

Het ging om een bende die in Zuid-West-Vlaanderen actief was. De politie voerde in het kader van het onderzoek huiszoekingen uit in Kortrijk, Harelbeke, Ingelmunster, Waregem en Wielsbeke.

“We hebben toen grote hoeveelheden drugs in beslag genomen”, is te horen bij de politie, die bij de huiszoekingen steun kreeg van de federale politie. “Onder meer 600 gram cannabis, meer dan 800 gram cocaïne, XTC-pillen… Verder vonden we 30.000 euro aan cash, waarvan een deel was verstopt in zakken chips.”

Prille twintigers

De politie nam ook de voertuigen van de dealers, een pak smartphones, veel merkkledij, een grote flatscreen… mee. “Heel opvallend is dat het om een heel jonge bende ging”, aldus procureur Tom Janssens. “Negen van de tien zijn prille twintigers. Zij zijn allemaal aangehouden. De tiende persoon is zelfs minderjarig en verblijft nu in een gesloten instelling.”

Er werd heel wat in beslag genomen.
Er werd heel wat in beslag genomen.© LOO

De procureur stelt bovendien dat de bendeleden wellicht honderdduizenden euro’s verdienden aan hun handeltje. Procureur Janssens: “Ze kochten wekelijks een kilo cocaïne in Antwerpen en Nederland. Als je weet dat één gram een straatwaarde heeft van 60 euro… We weten nog niet precies hoelang ze al bezig waren – het onderzoek moet dat uitwijzen – maar wel is zeker dat ze grote sier maakten met hun geld.”

De politie nam onder meer 600 gram cannabis in beslag tijdens de huiszoekingen.
De politie nam onder meer 600 gram cannabis in beslag tijdens de huiszoekingen.© LOO

“Zo hebben ze verschillende reizen naar exotische landen gemaakt en daar dure auto’s, zoals Ferrari’s en Rolls Royces, gehuurd. Op hun feestjes daar waren er ook prostituees van de partij”, besluit Tom Janssens.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier