Psycholoog kasteelmoord voor de rechter voor schending beroepsgeheim

© (Foto Belga)
Redactie KW

Een psycholoog uit Damme zal zich in de correctionele rechtbank moeten verantwoorden omdat hij zijn beroepsgeheim schond. Hij zou in het dossier van de kasteelmoord verslagen hebben doorgespeeld aan de advocaat van opdrachtgever André Gyselbrecht. De psycholoog zelf stelt dat er geen sprake is van het schenden van zijn beroepsgeheim.

De psycholoog in kwestie werd op het proces van de kasteelmoord al verhoord. Hij was psycholoog van Elisabeth Gyselbrecht, de vrouw van de vermoorde Stijn Saelens. En bij verschillende sessies zat ook het latere slachtoffer. De psycholoog noemde Stijn Saelens op het assisenproces ‘asociaal’ en zei dat hij meermaals incest pleegde.

Die getuigenis op zich was niet strafbaar. Maar de familie van Stijn Saelens diende wel klacht in omdat de advocaat van opdrachtgever dokter André Gyselbrecht over de verslagen van de sessies van Elisabeth en Stijn Saelens bij de psycholoog beschikte. Eén daarvan werd zelfs in augustus 2013 neergelegd in een poging om de dokter voorwaardelijk vrij te krijgen. Volgens de familie Saelens een inbreuk op het beroepsgeheim. En daar is het Brugse parket dus mee akkoord. Zij vroegen woensdagmorgen met succes aan de raadkamer om de psycholoog naar de correctionele rechtbank door te verwijzen. De man zelf ontkent dat hij zijn beroepsgeheim schond omdat Stijn Saelens geen patiënt van hem was.

(TL)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten