Profvoetballer Jinty Caenepeel voor rechter na knokpartij in Oostendse Langestraat

Jinty Caenepeel (links) kent op 14 januari zijn eventuele straf. © belga
Redactie KW

Profvoetballer Jinty Caenepeel (23) riskeert in de Brugse strafrechtbank een werkstraf voor opzettelijke slagen en verwondingen.

Op 10 februari raakte hij betrokken in een knokpartij voor een café in de Oostendse Langestraat. Getuigen verklaarden hoe de Oostendenaar bovenop een man zat en die in het gezicht bleef slaan. Het slachtoffer hield daar een gebroken sleutelbeen aan over en was ruim een maand werkonbekwaam.

“Maar de beklaagde weigerde het slachtoffer te vergoeden”, stelde de procureur. Caenepeel werd al vijf keer veroordeeld door de politierechtbank, onder meer voor vluchtmisdrijf en rijden onder invloed van cannabis. In 2017 kreeg hij in Rotterdam een boete wegens diefstal. De voetballer vroeg dinsdag de vrijspraak op basis van wettige zelfverdediging.

“Het slachtoffer gaf mijn cliënt eerst een kopstoot”, stelde zijn advocaat. Getuigen spreken die versie echter tegen. Caenepeel speelde vroeger enkele wedstrijden bij AA Gent en Cercle Brugge, maar trok daarna naar FC Eindhoven en Excelsior in Rotterdam. Tegenwoordig komt hij uit voor Knokke, in tweede amateurklasse.

De uitspraak volgt op 14 januari.

(AFr)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier