Op 8 mei 2017 zag de politie hoe Caenepeel met zijn wagen een rood verkeerslicht negeerde. Het licht stond volgens de agenten al meer dan drie seconden op rood. Bovendien bleek tijdens de controle dat de flankaanvaller zijn rijbewijs niet op zak had. Voor beide inbreuken werd hij op 3 juli bij verstek veroordeeld tot een geldboete van 640 euro en een rijverbod van acht dagen.

De profvoetballer tekende verzet aan tegen die veroordeling en kreeg maandagochtend een nieuw proces. Zijn advocate pleitte dat het licht die bewuste dag nog op oranje stond. Volgens de beklaagde konden de agenten de verkeerslichten vanuit hun positie eigenlijk niet goed zien. De rechter oordeelde dat de inbreuk wel degelijk bewezen was en veroordeelde hem tot acht dagen rijverbod en 480 euro boete, waarvan 160 euro met uitstel. Hij kreeg ook nog 120 euro boete omdat hij zijn rijbewijs niet op zak had.

De afgelopen maanden liep Caenepeel al meerdere veroordelingen op. Zo werd hij begin juli 2017 onder invloed van cannabis achter het stuur betrapt. In dat dossier kreeg hij drie maanden rijverbod en 1.600 euro boete, telkens de helft met uitstel. Voor een ongeval met vluchtmisdrijf werd hij recent tot ruim drie maanden rijverbod en 3.600 euro boete veroordeeld. De ex-speler van AA Gent en Cercle Brugge moest ook zijn rijexamens opnieuw afleggen.

(Belga)

Op 8 mei 2017 zag de politie hoe Caenepeel met zijn wagen een rood verkeerslicht negeerde. Het licht stond volgens de agenten al meer dan drie seconden op rood. Bovendien bleek tijdens de controle dat de flankaanvaller zijn rijbewijs niet op zak had. Voor beide inbreuken werd hij op 3 juli bij verstek veroordeeld tot een geldboete van 640 euro en een rijverbod van acht dagen.De profvoetballer tekende verzet aan tegen die veroordeling en kreeg maandagochtend een nieuw proces. Zijn advocate pleitte dat het licht die bewuste dag nog op oranje stond. Volgens de beklaagde konden de agenten de verkeerslichten vanuit hun positie eigenlijk niet goed zien. De rechter oordeelde dat de inbreuk wel degelijk bewezen was en veroordeelde hem tot acht dagen rijverbod en 480 euro boete, waarvan 160 euro met uitstel. Hij kreeg ook nog 120 euro boete omdat hij zijn rijbewijs niet op zak had.De afgelopen maanden liep Caenepeel al meerdere veroordelingen op. Zo werd hij begin juli 2017 onder invloed van cannabis achter het stuur betrapt. In dat dossier kreeg hij drie maanden rijverbod en 1.600 euro boete, telkens de helft met uitstel. Voor een ongeval met vluchtmisdrijf werd hij recent tot ruim drie maanden rijverbod en 3.600 euro boete veroordeeld. De ex-speler van AA Gent en Cercle Brugge moest ook zijn rijexamens opnieuw afleggen.(Belga)