Profbokser riskeert acht maanden cel voor verkeersagressie

© iStock
Redactie KW

Een 30-jarige Oostendenaar riskeert in de Brugse rechtbank acht maanden cel voor agressie in het verkeer. De man, een profbokser, ontkent de feiten met klem.

Op 9 maart vorig jaar raakte de man in Oostende betrokken bij een discussie in het verkeer. Hierbij zou hij een andere bestuurder de pas hebben afgesneden met zijn BMW. Beide wagens stopten waarop de man het slachtoffer drie à vier vuistslagen in het gezicht zou hebben verkocht. Volgens het slachtoffer ging de vermoedelijke dader er vervolgens weer vandoor. Maar de man slaagde erin zijn nummerplaat te fotograferen. Zo kon de politie de Oostendenaar identificeren.

Het openbaar ministerie vroeg donderdag acht maanden celstraf voor de vermoedelijke dader. Die laatste ontkende de feiten met klem en stelde dat hij op het moment van de feiten op een bokstraining aanwezig was. Volgens zijn advocate Leen Verstraete werd het onderzoek eenzijdig gevoerd. “Het dossier is volledig gebaseerd op de verklaringen van het slachtoffer”, stelde ze. “Het is dan ook zeer jammer dat het slachtoffer hier vandaag niet aanwezig is voor een confrontatie. Wij vragen de vrijspraak.”

De vermoedelijke dader nam op het einde ook zelf kort het woord. “Ik doe zes à zeven kampen per jaar. Als ik wil vechten doe ik dat wel in de ring”, besloot hij. De uitspraak volgt op 8 oktober.

(AFr)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.