Proces steekpartij Mikey Peeters van start zonder dader

Op het proces rond de doodslag op Mikey Peeters (19), op 30 mei 2014 op de Markt van Brugge, hebben het openbaar ministerie en de advocaten gediscussieerd over hoeveel getuigen aan bod zullen komen. Alles samengeteld vragen de partijen om maar liefst 67 getuigen aan bod te laten komen.

Mikey Peeters. © Repro MVN

Volgende week zal de voorzitter van het assisenhof beslissen over het precieze aantal. Onder andere het meisje dat die nacht met Mikey Peeters op stap was en zag hoe hij neergestoken werd door Suleyman Betelguiriev (25), zal zeker al op de getuigenstoel moeten plaatsnemen. De jongedame, in wiens armen Mikey Peeters uiteindelijk het leven liet, stelt zich eveneens burgerlijke partij.

Opvallend: het proces zal doorgaan in afwezigheid van de hoofddader van de feiten, Suleyman Betelguiriev. De man vluchtte na de feiten samen met zijn vader via Oekraïne naar Tsjetjenië en houdt zich daar momenteel nog altijd schuil. Nochtans is hij het die de dodelijke messteken uitdeelde.

Zijn kompaan, Leuvenaar Steven Van Geel (25), zal wel terecht staan. Ook hij wordt beschuldigd van doodslag, maar het ziet er nu al naar uit dat zijn advocaat, de ervaren assisenpleiter Kris Vincke, die kwalificatie alvast zal aanvechten.

Steven Van Geel begon de vechtpartij met Mikey Peeters, had ook het mes bij, maar heeft er uiteindelijk niet mee gestoken. Het proces zal effectief starten op vrijdag 25 januari 2019 met de voorlezing van de akte van inbeschuldigingstelling. Drie dagen eerder wordt de jury samengesteld.

(LK)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.