Proces Mikey Peeters: burgerlijke partijen hard voor Steven Van Geel

Beschuldigde Steven Van Geel © BELGA
Redactie KW

Op het assisenproces over de dodelijke steekpartij op de Markt van Brugge hebben de advocaten van de burgerlijke partijen donderdag hun pleidooien gehouden. Ze spaarden Steven Van Geel (26) niet en willen de Leuvenaar veroordeeld zien als mededader aan de doodslag op Mikey Peeters (19).

In de loop van de ochtend werden eerst nog de laatste getuigenverhoren afgewerkt. De ouders van de aanwezige beschuldigde spraken elkaar meermaals tegen, maar maakten duidelijk dat hun zoon eigenlijk een rustige jongen is. Ook zijn vrienden kenden Van Geel als een verlegen gast. Het viel hen op dat hij juist door zijn verblijf in de gevangenis in negatieve zin veranderd was.

Zoals verwacht trokken de burgerlijke partijen in hun pleidooien stevig van leer. “Ik heb nog nooit zo’n leugenaar gezien in een dossier. Het is erger dan (VS-president Donald, ndr) Trump“, pleitte meester Jef Vermassen. De advocaat van de vader van het slachtoffer legde uit dat Steven Van Geel wel degelijk als mededader aan doodslag moet gezien worden. Een kermisuitbater zou immers gehoord hebben dat Van Geel aan de voortvluchtige Suleyman Betelguiriev duidelijk om hulp vroeg. Tijdens de voorafgaande worsteling bleef de Leuvenaar het slachtoffer ook vasthouden. “Zonder de handelingen van Van Geel zou Betelguiriev de feiten niet kunnen plegen hebben“, vatte meester Jo Muylle het samen.

Procureur-generaal Serge Malefason zal vrijdagochtend zijn requisitoir houden. Daarna komt de verdediging aan het woord. Meester Kris Vincke kondigde eerder al aan dat hij de vrijspraak zal vragen.

(BELGA)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.