Portier dancing Lagoa sloeg bezoeker, die van Kamping Kitsch kwam, in coma

Aan dancing Lagoa in Menen werd in de nacht van zaterdag op zondag een 28-jarige man uit Affligem hard aangepakt omwille van zijn kledij.


De dader was een Nederlandse portier die door de onderzoeksrechter werd aangehouden.

Het slachtoffer was met enkele vrienden naar de discotheek afgezakt van het verklede festival Kamping Kitsch in Aalbeke. Ze raakten met hun ‘marginale’ kledij de zaak binnen, maar werden daarop onmiddellijk aangesproken door een portier. Toen één van de vrienden hun ingangsgeld terugvroeg, kreeg hij een klap. Hij viel daarop van een trap en verloor het bewustzijn. In het ziekenhuis werden verschillende breuken vastgesteld en moesten de dokters een schedelboring uitvoeren. De man wordt in een kunstmatige coma gehouden en het is afwachten hoe zijn toestand evolueert.

De portier vluchtte na de feiten weg, maar hij kon door de politie worden gevat. Hij werd door de onderzoeksrechter aangehouden voor ‘opzettelijke slagen en verwondingen met een ernstig letsel tot gevolg’. Het parket onderzoekt ook of de Nederlander wel over de nodige vergunningen beschikt om als portier te mogen werken. Vrijdag verschijnt de man voor de raadkamer van Kortrijk.

(CMW)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.