Poperings burgemeester geconfronteerd met vals Twitterprofiel dat bekende politici volgt

© TP
© TP
Redactie KW

Poperings burgemeester Christof Dejaegher (CD&V) heeft al twee eigen profielen op Twitter. Onlangs verscheen een derde profiel met zijn foto’s. Hij wordt er omschreven als Bürgermeister von Poporinge. Opvallend: het valse profiel volgt al meer dan 70 bekende Twitterprofielen, een veelvoud van de twee correcte profielen samen. Er werd nog niet getweet, maar het profiel verstuurt verdachte privéberichten.

Christof Dejaegher is al vijftien jaar burgemeester van Poperinge en twee jaar voorzitter van de provincieraad. In het verleden maakte hij via twee mailadressen twee aparte Twitterprofielen aan met de namen ‘@ChristofDejaeg1’ en ‘@ChristofDejaeg2’. Het eerste heeft een profielfoto van de burgemeester met zonnebril, het tweede heeft geen foto. “Ik ben niet echt actief op Twitter, maar dat zijn mijn correcte profielen”, bevestigt Dejaegher.

Onlangs werd ‘@ChristofDejaeg3’ opgericht, een vals profiel dat Dejaegher in het Duits omschrijft als ‘Bürgermeister von Poporinge’. Het profiel volgt bekende politici, staatshoofden, journalisten, voetbalclubs en overheidsinstellingen, waaronder burgemeester van Diksmuide Lies Laridon, staatssecretaris Sammy Mahdi, viceminister-president Hilde Crevits, vice-eersteminister Vincent Van Quickenborne, VRT-gezichten Björn Soenens, Xavier Taveirne en Karl Vannieuwkerke, Biden, Trump, Obama, Macron, Club Brugge en steden Poperinge en Ieper. De ‘Bürgermeister von Poporinge’ volgt intussen meer dan zeventig profielen, een veelvoud van zijn twee echte profielen samen.

Het vals profiel heeft nog niet getweet, maar verstuurde wel privéberichten met de boodschappen ‘Hallo’ en ‘???’. Wie achter het profiel zit, is niet duidelijk. Dejaegher heeft Twitter intussen gevraagd om het vals profiel te laten verwijderen.

(TP)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier