Poolse scheermesdief die betrapt werd in Wingene riskeert twee jaar cel

Een 39-jarige Pool staat in Brugse rechtbank terecht voor een reeks diefstallen van scheermesjes bij Okay. De man werd op 22 augustus op heterdaad betrapt in een Okay-filiaal in Wingene.

Onderzoek van camerabeelden wees uit dat Maciej S. in aanmerking komt voor in totaal 24 diefstallen van scheermesjes van het merk Gillette. Het openbaar ministerie vroeg vrijdag twee jaar effectieve celstraf voor de man, die sinds zijn betrapping in voorhechtenis zit. “De beklaagde ging in totaal met liefst 213 verpakkingen met scheermesjes aan de haal”, verduidelijkte de procureur. “Alles samen goed voor net geen 8.000 euro.”

Naast het Okay-filiaal in Wingene sloeg hij ook toe in onder meer Tielt, Laakdal, Westerlo, Retie, Arendonk, Moerbeke-Waas, Herk-de-Stad, Assenede, Zulte, Anzegem, Saint-Georges-sur-Meuse en Puurs. Op camerabeelden was te zien hoe zijn auto telkens op de parking van het bewuste Okay-filiaal stond. De man bekende op één na alle feiten. “De diefstal in Herk-de-Stad ontkent mijn cliënt. Het ging daar om 18 verpakkingen en hij kan naar eigen zeggen maximum elf verpakkingen in zijn broek stoppen”, aldus advocate Nadia Lorenzetti, die de rechter vroeg om het effectieve gedeelte van zijn celstraf te beperken tot de voorhechtenis. De uitspraak volgt op 4 januari.

(AFr)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.