Pool in tranen voor rechter na incident met pepperspray in Brugge

Redactie KW

Een Poolse man die tijdens een vermaakuitstap zes mensen bewerkte met een pepperspray, is vrijdag voor de strafrechter verschenen.

R.N. (29) werkt als seizoensarbeider in België en was in de nacht van 13 op 14 januari met vrienden op stap in de Brugse binnenstad. Bij een eerste incident ter hoogte van het Kraanplein haalde hij in beschonken toestand een pepperspray boven en spoot hiermee – naar eigen zeggen per ongeluk – in het rond. Wat later die nacht haalde hij het busje nogmaals boven bij een schermutseling ter hoogte van café ‘t Poatersgat Vlamingstraat. “De beklaagde verwondde in totaal zes slachtoffers waarvan er vier in het ziekenhuis belandden”, aldus de procureur, die acht maanden cel vroeg.

Toen R.N. dit hoorde barstte hij in tranen uit. “Mijn cliënt heeft oprecht spijt van de vreselijke stommiteit die hij beging”, pleitte zijn advocaat Jacques Vandeuren. “Dit is een harde werker die op een eerlijke manier aan de kost komt. Hij wist echt niet dat pepperspray in België een verboden wapen is en het was zijn vrouw die hem aangeraden had een busje mee te nemen als bescherming tegen terroristen. Mijn cliënt was voordien nog nooit met het gerecht in aanraking gekomen en de 24 uur die hij na de feiten in de cel doorbracht hebben een zeer diepe indruk nagelaten. Hopelijk kan een opschorting volstaan.”

De procureur was daar alvast voor te vinden. Op 22 maart velt de rechter haar vonnis.

(AFr)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.