Politiezones gaan weer meer flitsen: “Er wordt veel te snel gereden”

Volgens procueur Filiep Jodts is het nodig dat de politie meer snelheidscontroles uitvoert. © Belga/Davy Coghe
Laurens Kindt

De negentien politiezones van West-Vlaanderen zullen opnieuw meer snelheidscontroles houden. “Omdat het nodig is, er wordt veel te snel gereden”, zegt procureur Filiep Jodts van het parket van West-Vlaanderen.

Door de coronacrisis en de maatregelen die de regering oplegde, is het opmerkelijk kalmer op de weg. Volgens procureur Filiep Jodts van het parket van West-Vlaanderen maken snelheidsduivels daar gebruik van om het gaspedaal diep in te drukken.

“Er wordt veel te snel gereden momenteel. Blijkbaar zijn de kalme wegen aanlokkelijk. Ik hoor dat van alle korpschefs van de politie. Het is ook ergens logisch: het is minder druk op de baan en dan duw je, bewust of onbewust, al eens wat dieper op het gaspedaal. Maar er zijn ook uitschieters, zo werd er vanmorgen op de snelweg in Oostende iemand betrapt met maar liefst 236 kilometer per uur”, zegt Filiep Jodts.

Dat net hij oproept om opnieuw meer snelheidscontroles te houden, is opmerkelijk. Bij het begin van de coronacrisis had procureur Jodts nog opgeroepen om minder te flitsen. “Ik heb nooit gezegd dat de politie niet mocht flitsen, ik stelde alleen de vraag of de politiecapaciteit niet op andere manieren kon gebruikt worden. Nu blijkt dat het weer nodig is, gaan alle zones weer volop inzetten op snelheidscontroles”, klinkt het.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier