Politiezone VLAS voert zowel verkeerscontroles als anti-inbraakacties uit in Kortrijk, Marke en Bellegem

Redactie KW

Op donderdag 18 oktober voerde de politiezone VLAS op drie verschillende locaties zowel verkeerscontroles als anti-inbraakacties uit. De controles vonden plaats in de wijk Rodenburg in Marke, in de wijk ‘t Rode Paard in Bellegem en in de Gentsesteenweg in Kortrijk.

Deze verkeersacties, waarbij bestuurders en voertuigen grondig gecontroleerd worden, hebben zowel een preventief als ontradend karakter en zijn gericht tegen woning- en voertuiginbraken en criminialiteit in het algemeen.

De politiezone VLAS koos voor dit tijdstip in het jaar, omdat de vroege duisternis niet zelden zorgt voor meer rondtrekkende daders, die zowel namiddag- als vooravondinbraken proberen te plegen.

Volgend weekend, in de nacht van 27 op zondag 28 oktober 2018 gaat de wintertijd in, wat betekent dat het nog vroeger donker zal zijn ‘s avonds.

Dit zijn de resultaten:

123 voertuigen en bestuurders werden gecontroleerd

1 bestuurder kon geen geldig rijbewijs voorleggen

4 andere bestuurders konden geen geldig verzekeringsdocument voorleggen

1 voertuig bleek niet geldig gekeurd te zijn

1 bestuurder reed met defecte verlichting

“Burgers geruststellen”

Het politiecollege: “Wij willen onze burgers geruststellen en tonen dat onze politiezone VLAS de klok rond alert is rond inbraakgevoelige invalswegen en woonwijken. Ook de inwoners zelf zijn van cruciaal belang. Door zelf de nodige sociale controle te doen in de eigen buurt, kunnen verdachte zaken snel gemeld worden en kunnen criminele feiten voorkomen worden.”

(MB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier