Politiezone Vlas neemt intrek in nagelnieuw politiegebouw

De felblauwe gevel van het politiecommissariaat springt in het oog. © LOO
Redactie KW

Sinds maandag is het nieuwe gebouw aan de Minister De Taeyelaan officieel de nieuwe thuisbasis van de politiezone Vlas. Maandagmiddag gooide de politie die de stad Kortrijk en gemeentes Kuurne en Lendelede omvat, de deuren open.

De laatste hand wordt nog gelegd aan een aantal installaties, maar de medewerkers van de politiezone Vlas mogen het felblauwe en hypermodern gebouw aan de Minister De Taeyelaan in Kortrijk hun nieuwe thuis noemen. Alle dienstverlening – zowel het onthaal, aangiften, briefing voor de interventieteams als de dispatching en het afnemen van de verhoren – vindt sinds maandag plaats in het centrale commissariaat.

Een externe firma kwam maandagmiddag de laatste hand leggen aan een aantal installaties voor de videowall. Vanuit het nieuwe gebouw worden alle camera's in de gaten gehouden.
Een externe firma kwam maandagmiddag de laatste hand leggen aan een aantal installaties voor de videowall. Vanuit het nieuwe gebouw worden alle camera’s in de gaten gehouden.© LOO

Het nieuwe gebouw op de voormalige site van Howest, campus Drie Hofsteden kwam er omdat de commissariaten aan de Baliestraat, de Beverlaai en in de Oude-Vestingsstraat niet meer voldoen aan de huidige normen. Morgen, dinsdag neemt het Kortrijkse korps gepast afscheid van hun oude vestiging in het centrum van de stad. De blauwe parel kostte de politiezone Vlas zo’n 35 miljoen euro. (OV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier