Politiezone Polder schrijft 12 corona-pv’s uit

©KURT DESPLENTER BELGA
©KURT DESPLENTER BELGA
Redactie KW

De politiezone Polder (Diksmuide, Koekelare, Houthulst en Kortemark) moest afgelopen weekend diverse keren tussenbeide komen voor mensen die de coronaregels overtraden. Daarbij werden in totaal minstens 12 corona-pv’s uitgeschreven.

De politie moest een eerste keer tussenbeide komen in de nacht van vrijdag op zaterdag in de Roeselarestraat in Kortemark. Toen betrapten ze een fietser die zonder fietslicht richting Zarren reed op de fietsstrook. De nachtklok gold al om 00.52 uur en de fietser werd bevraagd, maar kon geen zinnige uitleg geven voor zijn verplaatsing. Hij kreeg een pv.

Nog in Kortemark betrapte de politie zaterdag rond 16.30 uur vier jongeren die samen in een voertuig zaten. Ze woonden allemaal op een verschillend adres en droegen geen mondmasker. Ze kregen te horen dat dit niet kon tijdens de huidige pandemie en alle jongeren, op de bestuurder na, moesten hun tocht verderzetten met het openbaar vervoer. Ze kregen allemaal een corona-pv.

Nog in Kortemark werd de politie zaterdagnacht om 23.40 uur ter plaatse gevraagd naar een woning wegens geluidsoverlast. In de woning was er een verboden samenkomst van enkele personen die de coronamaatregelen overtraden en allen een corona-pv kregen. Tot slot moest de politie zondagavond om 19.45 uur naar de Ichtegemstraat gaan in Koekelare nadat een passant melding maakte van abnormale drukte en muziek die zich in een pand afspeelde. De politie identificeerde rond 20 uur in totaal zeven personen die het samenscholingsverbod overtraden en allen een proces-verbaal kregen. (JH)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten