Politiezone Mira krijgt er weldra vijf inspecteurs bij

Tom Van Houtte

In principe worden dezer dagen drie hoofdinspecteurs interventie benoemd. Daarna staan nog twee vacatures open: eentje voor hoofdinspecteur interventie en eentje voor inspecteur-rechercheur.

Deze reportage maakt deel uit van ons dossier ‘Politietekort’

De politiezone Mira bedient een veel groter gebied (Waregem, Anzegem, Avelgem, Spiere-Helkijn en Zwevegem) dan bijvoorbeeld de zone Gavers en werkt dan ook met bijna dubbel zoveel personeel, namelijk 125 operationele leden, goed voor zowat 118 voltijdse equivalenten. Dat verschil wordt verklaard door het feit dat er twee fulltimers in het communicatiecentrum Brugge werken, één personeelslid staat op non-activiteit voorafgaand aan zijn pensioen, elf medewerkers zijn actief in een vierdagenweek en drie anderen in een systeem van een vier vijfde werkweek. Eén iemand is fulltime bezig met een promotieopleiding.

In principe worden dezer dagen drie hoofdinspecteurs interventie benoemd. Daarna staan nog twee vacatures open: eentje voor hoofdinspecteur interventie en eentje voor inspecteur-rechercheur. Recent werd in de politieraad een kaderverhoging tot 130 operationele leden goedgekeurd. Deze procedure nadert de voltooiing. Met andere woorden komen er nog vijf vacatures inspecteur van politie bij.

Afwezigheden

“Deze kaderverhoging dient om afwezigheden door ziekteverlof (al dan niet na arbeidsongeval), zwangerschapsverlof en jaarlijkse vakantie – allemaal structurele afwezigheden – te kunnen opvangen”, klinkt het bij de PZ Mira. “We streven een minimale dienstverlening na in een zone met een drukke agenda. Bovendien krijgen we ook nog altijd vragen tot steun bij federale opdrachten.”

De PZ Mira probeert onder meer de minimale bezetting beter te managen door een verregaande samenwerking met de PZ Gavers (Deerlijk en Harelbeke, zie ook kader rechts onderaan), maar van een fusie is vooralsnog geen sprake.

(TVW)