"Op enkele plaatsen kwamen de daders in beeld van de camerabewaking van de kerk. Verder onderzoek door de Lokale recherche Arro Ieper toonde aan dat de gerechtelijke arrondissementen Oost-Vlaanderen en Henegouwen eveneens getroffen werden door dit fenomeen."

Het parket van West-Vlaanderen zette onderzoek op poten. Daaruit bleek dat er in het Noorden van Frankrijk ook enkele kerken ongewenst bezoek over de vloer hadden gekregen. "Samenwerking tussen de recherche van de politie Arro Ieper en de Gendarmerie Nationale van Villeneuve d' Asq leverde resultaat op: twee personen in Frankrijk werden geïdentificeerd als dader. Via huiszoekingen, bevolen door de onderzoeksrechter in Boulogne-sur-Mer, werd de buit van de diefstallen bijna volledig teruggevonden. De voorwerpen zijn intussen gerecupereerd en worden teruggegeven aan de eigenaars. Het onderzoek in ons land handelt over twintig feiten. Van enkele teruggevonden voorwerpen kon de eigenaar niet geïdentificeerd worden. Daarom lanceren we via deze weg een oproep om de overige voorwerpen alsnog aan de rechtmatige eigenaars te kunnen geven. De items zijn terug te vinden op onze website www.arroieper.be."

(CMW)

"Op enkele plaatsen kwamen de daders in beeld van de camerabewaking van de kerk. Verder onderzoek door de Lokale recherche Arro Ieper toonde aan dat de gerechtelijke arrondissementen Oost-Vlaanderen en Henegouwen eveneens getroffen werden door dit fenomeen."Het parket van West-Vlaanderen zette onderzoek op poten. Daaruit bleek dat er in het Noorden van Frankrijk ook enkele kerken ongewenst bezoek over de vloer hadden gekregen. "Samenwerking tussen de recherche van de politie Arro Ieper en de Gendarmerie Nationale van Villeneuve d' Asq leverde resultaat op: twee personen in Frankrijk werden geïdentificeerd als dader. Via huiszoekingen, bevolen door de onderzoeksrechter in Boulogne-sur-Mer, werd de buit van de diefstallen bijna volledig teruggevonden. De voorwerpen zijn intussen gerecupereerd en worden teruggegeven aan de eigenaars. Het onderzoek in ons land handelt over twintig feiten. Van enkele teruggevonden voorwerpen kon de eigenaar niet geïdentificeerd worden. Daarom lanceren we via deze weg een oproep om de overige voorwerpen alsnog aan de rechtmatige eigenaars te kunnen geven. De items zijn terug te vinden op onze website www.arroieper.be."(CMW)