Politiepost Kuurne grondig vernieuwd

Nieuwe verbindingsofficier Heid Decraene, burgemeester Francis Benoit, korpschef Rino Defoor en politiecommissaris Filip Devriendt. © LOO
Redactie KW

Burgemeester Francis Benoit en PZ Vlas korpschef Rino Defoor stelden donderdag in de brandweerkazerne de nieuwe werking en de nieuwe verbindingsofficier voor de lokale politiepost in Kuurne voor.

Burgemeester Benoit benadrukte: ” Het was, in tegenstelling met sommige lokaal kwistig rondgestrooide geruchten, nooit de bedoeling om de Kuurnse Politiepost te sluiten. De bezetting blijft identiek en we versterken de werking ervan. Als burgemeester wens ik hier een sterke post binnen de PZ Vlas. We werken verder aan een dynamische aanwezigheid van de politie in de gemeente. De wijkwerking blijft een sterke pijler. We werken aan de flexibele inzet van operationele ploegen en een intense samenwerking binnen de zone op het vlak van criminaliteit, sluikstorten en verkeersveiligheid.”

Nieuwe verbindingsofficier

Commissaris Heidi Decraene (31) wordt voor de gemeente aangesteld als de nieuwe verbindingsofficier naar de burgemeester toe. Zij wordt in die taak bijgestaan door hoofdinspecteur Kristof Dewaegenaere, zelf een Kuurnenaar. Benny Staelens (57) verdwijnt als liaisonofficier voor Kuurne om zich na een loopbaan van bijna dertig jaar bij de politie in te zetten bij de politievakbond NSPV, het Nationaal Syndicaat van het Politie- en Veiligheidspersoneel.

Het takenpakket van de lokale politiepost omvat dit van de wijkinspecteurs, het lokaal onthaal waaronder de opname van aangiften en klachten, het afhandelen van uitgestelde interventies en het uitvoeren van gerechtelijke opdrachten.

Medewerkers in Kuurne: De leiding berust bij Heidi Decraene en Kristof Dewaegenaere. De wijkinspecteurs zijn Tom Deschoemaeker, Danny Goessaert, Skrällan Matton, Steven Maus, Debora Vandaele en Cindy Verhelst. Voor het onthaal en administratie: Maaike Dewaele, Isolde Declercq en Carine Noppe.

(JPDK)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.