Politiepatrouille MIRA stopt wagen die 240 km/uur reed op E17

©lionvision Getty Images/iStockphoto
©lionvision Getty Images/iStockphoto
Redactie KW

De politieploeg was nog maar net op de autosnelweg toen een Audi RS6 hen aan hoge snelheid voorbijreed. De ploeg zette onmiddellijk de achtervolging in.

Vrijdagnacht, omstreeks 01.23 uur, reed een politieploeg van de zone MIRA (Anzegem, Avelgem, Spiere-Helkijn, Waregem en Zwevegem) met een semi-anoniem voertuig de E17 in Kortrijk op om naar Waregem te rijden. Ze waren nog maar net op de autosnelweg toen een Audi RS6 hen aan hoge snelheid voorbijreed. De ploeg zette met de blauwe lichten in werking onmiddellijk de achtervolging in, waarbij de Audi de snelheid opdreef en de vlucht nam. Daarbij haalde de Audi vlot 240 km/uur. De politieploeg kon het voertuig staande houden ter hoogte van de vrachtwagenparking in Kruisem.

Voertuig geseind in Spanje

Bij opvragen van de nummerplaat bleek het voertuig geseind in Spanje. De inzittenden werden gecontroleerd en geïdentificeerd. De inzittenden waren drie mannen uit Frankrijk van 28, 33 en 35 jaar. Alle drie bleken ze goed gekend te zijn door de Franse politiediensten. De bestuurder van het voertuig stond ook geseind.

De controle verliep vlot en de drie personen werkten goed mee. Er werd in het voertuig één joint aangetroffen en de bestuurder legde een positieve speekseltest af. Het parket werd in kennis gesteld waarbij het rijbewijs van de bestuurder werd ingehouden voor 15 dagen .

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier