Politieagent ontkent slagen aan Oostende-supporter

Tijdens een match tussen Club Brugge en KV Oostende zou een politie-inspecteur slagen hebben toegebracht aan een van de Oostende-supporters. Hij ontkent in alle toonaarden. “Ik heb in die 31 jaar bij de politie een vlekkeloos parcours afgelegd. Ik geef zelfs les deontologie bij de opleiding van nieuwe spotters”, aldus de politieagent.

© Foto Belga

De 48-jarige H. G. was tijdens de wedstrijd van Club Brugge tegen KV Oostende op 18 oktober 2015 aanwezig in het Jan Breydelstadion als spotter. Spotters zijn politiemensen die tussen de supporters staan om hen in de gaten te houden, zowel bij thuiswedstrijden als bij verplaatsingen. Tijdens de match tussen KVO en Club Brugge zou hij met zijn matrak op het hoofd hebben geslagen van een 22-jarige supporter. Hij kreeg hiervoor opschorting van straf, maar ging hiertegen in beroep.

Het hof van beroep in Gent besloot de camerabeelden van het stadion te bekijken. Volgens het slachtoffer is op de beelden te zien hoe de agent hem bij de kraag greep en enkele tikken gaf met zijn matrak. Volgens de agent is daarvan niks te zien op de beelden. De beelden zijn op zijn minst onduidelijk. Maar een commissaris die eveneens kwam getuigen voor het hof, was formeel. “Ik heb gezien dat hij een paar keer in een korte tijdspanne op een supporter sloeg. Hij nam hem bij de kraag en deelde enkele tikken uit met zijn matrak.”

De procureur-generaal was dan ook niet mals voor de hoofdinspecteur. “Hij manifesteert er zich als de sheriff en dat laat hij horen en voelen. Hij is degene die de lakens en de tikken uitdeelt op de stoute supporters.” Toch vraagt de procureur-generaal de bevestiging van de opschorting van straf, zodat de agent zijn blanco strafblad kan blijven behouden.

H. G. blijft echter de slagen ontkennen. “Ik ben 31 jaar in dienst bij de politie en heb een vlekkeloos parcours gelopen. Ik was tien jaar lang spotter in Oostende, zonder enig probleem. Ik geef zelfs les deontologie bij de opleiding van nieuwe spotters.”

Arrest op 29 januari.

(Belga)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.