Wellicht meer dan 20 banden lek gestoken in Lo: politie voert onderzoek

© (Foto Unsplash)
Redactie KW

De politiezone Spoorkin is een onderzoek gestart naar vandalenstreken van afgelopen nacht in Lo. Er kwamen al 8 aangiftes binnen bij de politie maar het aantal feiten overstijgt wellicht de 20.

In de namiddag waren bij politiezone Spoorkin al acht meldingen binnen gelopen van dezelfde feiten. Maar heel wat mensen deden telefonisch nog geen aangifte en dus zal het aantal nog oplopen. “We kregen al acht telefoontjes van mensen die aangifte deden en die slachtoffer werden van telkens een band van hun wagen die werd lek gestoken”, zegt commissaris Toon Fonteyne van Spoorkin.

“We werken op afspraak om effectief klacht te komen neerleggen met verhoor dus al die mensen zijn uitgenodigd. We roepen mensen ook op om zeker aangifte te komen doen en wie tips heeft kan ook bij ons terecht. Er is intussen een onderzoek ingesteld naar de dader of daders. Het lijkt er op dat die in een groot aantal straten actief was.”

Het gaat al om feiten in de Rozestraat, Markt, Romanestraat, Weststraat, Ooststraat en Oude Eiermarkt.

Meer dan 20 feiten

Het aantal feiten overstijgt wellicht al meer dan 20 want heel wat mensen geven op sociale media te kennen ook slachtoffer te zijn. “Ook twee banden van mijn Audi A4 bleken deze ochtend lek gestoken te zijn”, zucht Hans Philips uit de Weststraat.

“Ook die van mijn buren waren doorprikt en die van mensen wat verder op. Als ik zelf rond hoor komen we zeker al aan 20 slachtoffers. Allemaal ellende voor mensen net als voor mezelf. Ik werk in Izenberge en kon dus niet op mijn werk raken. De bandencentrale van in de buurt is gekomen en verving de beide banden, wat me bijna 400 euro kostte.”

Hans is een van de slachtoffers die al klacht indiende en heeft morgen een verhoor. Wie bij de politie langsgaat brengt best een schadebestek mee. (JH)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.