VIDEO – Samenwerking tussen Nederlandse en Belgische agenten in Knokke werpt zijn vruchten af, opstootje snel onder controle

Jan Van Maele
Jan Van Maele Medewerker KW

Zaterdagavond hadden zich op het Verweeplein in Knokke-Heist een paar honderd, vooral Nederlandse jongeren verzameld. Nadat de cafés de deuren sloten, ontstond er wat onrust. Twee jongeren werden bestuurlijk aangehouden.

De sfeer op de terrassen van de jongerencafés was in eerste instantie gemoedelijk en corona leek soms heel ver weg. De politie, die zichtbaar aanwezig was, hield de situatie nauwlettend in het oog.

Voor het eerst waren er ook Nederlandse agenten te paard aanwezig. Die patrouilleerden samen met hun Belgische collega’s in de omgeving van het plein.

Pas na sluitingstijd waren er een paar opstootjes met jongeren die wat overmoedig werden. De politie trad kordaat op en isoleerde onmiddellijk de onruststokers. Twee van hen werden bestuurlijk aangehouden. De samenwerking tussen beide politiediensten leek daarbij vlot te verlopen.

(JM)

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.