Vechtpartij en nalatigheid in zomerbar Kortemark

© JH
Redactie KW

In de populaire zomerbar Bar La Gare, achter het station van Kortemark, zijn afgelopen weekend problemen ontstaan. De politie werd opgeroepen voor een vechtpartij waarbij iemand glas in het gezicht kreeg. Er bleek dat heel wat coronamaatregelen absoluut niet nageleefd werden. “Er was door de regen teveel volk onder het afdak en daarom sloten we de bar zelf af”, zegt Philippe Lauwych van de organisatie.

De politie werd zaterdagavond rond 23 uur gecontacteerd door aanwezigen op Bar La Gare zelf. Er werd melding gemaakt van een fikse vechtpartij met verschillende betrokkenen. De politie ging er meteen met enkele ploegen op af. De vechtpartij bleek in essentie een koppel dat ruzie had met een ander persoon en waar tal van omstaanders rond stonden.

Een iemand werd aangevallen met een stuk glas en had verwondingen in het gezicht. De politie kon de dader identificeren. Tijdens de interventie stelde de politie vast dat er heel wat inbreuken waren op de coronamaatregelen. Zo bleven de bezoekers niet zitten op hun stoel, hadden weinigen een mondmasker op wanneer dat moest, werd er veel te weinig afstand gehouden en was er gewoon teveel volk aanwezig. De organisatie besloot zelf na het incident af te sluiten, twee uren vroeger dan voorzien.

Gemeente op de hoogte

Een verslag werd opgemaakt en aan het gemeentebestuur van Kortemark gegeven. Dat nam nota van het verslag en had intussen een gesprek met de verantwoordelijken van Bar La Gare, die dat zelf bevestigen. Daar werd hen benadrukt dat de coronamaatregelen moeten nageleefd worden. Er werd gezegd dat er extra controle zou komen tijdens het afsluitingsweekend van Bar La Gare, komend weekend.

Extra security

“Wij staan in nauw contact met de gemeente, net als na elk weekend”, zegt Philippe Lauwych van de organisatie van Bar La Gare. “De puntjes werden nog eens op de i gezet. Vorige week zaterdagavond waren er inderdaad wat problemen door felle regenbuien. Er was niet teveel volk. Er waren 500 aanwezigen op een maximum van 600 zitplaatsen. Maar door de felle regen wilde iedereen schuilen onder het afdak. Daar is dan ook de vechtpartij ontstaan.”

“We zagen zelf dat we de coronamaatregelen zo niet meer konden naleven en besloten die avond zelf vroeger te stoppen. Dat is probleemloos verlopen. Komend weekend is ons afsluitingsweekend en we willen dat op een goede manier doen. Daarom zullen we extra oproepen aan bezoekers om aandacht te hebben voor de coronamaatregelen en zullen we hier zelf extra op toezien. Tot slot voorzien we ook nog extra security zodat alles goed verloop. Het voorspelde goede weer kan natuurlijk een bondgenoot zijn”, besluit Lauwych. (JH)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.