Vandalen vernielen splinternieuw buitenvolleynet

Een van de palen, die nochtans met beton in de grond verankerd zat, werd gewoon losgetrokken. (foto JDK)
Redactie KW

Op vraag van volleybalclub Sarrako kwam er een buitenveld aan de gemeentelijke sportterreinen, iets wat door de club heel erg werd toegejuicht. Groot was de verbazing bij Sarrako toen ze na twee weken moesten vaststellen dat vandalen zich geamuseerd hadden met het nagelnieuwe materiaal.

“Dit is er toch zwaar over”, klinkt het bij Sarrako-voorzitster Nancy Vandaele. “We hadden tijdens de coronaperiode aangedrongen bij de gemeente om te kijken voor een buitenveld.”

“Tijdens de piek van de pandemie waren we net als alle sportclubs in het beste geval aangewezen om buiten te trainen, dus waren we heel erg blij met dat mooie buitenveld. Dit kan vanzelfsprekend bij droog weer altijd gebruikt worden voor onze trainingen, maar dit staat natuurlijk ook ter beschikking van iedereen die zich sportief wil uitleven.”

“In het weekend van 4 oktober stonden er heel wat matchen op het programma en onze verwondering was dus ook groot, toen we langs de sportvelden passeerden en die vernieling zagen.”

“Blijkbaar vonden mensen het nodig om een van de palen, die nota bene met beton in de grond verankerd zaten, gewoon los te trekken. Het net werd gelukkig niet beschadigd, maar zo kan er vanzelfsprekend niet meer gespeeld worden op de weinige droge en zonnige momenten die ons nog resten in het najaar.”

Hangjongeren

“Het staat er nog geen twee weken. Wie doet zoiets? Het kan toch niet de bedoeling zijn dat er overal camera’s moeten gezet worden om te kunnen zien wie zich op zo’n negatieve manier komt amuseren op sportterreinen die door de gemeente voorzien worden en voor iedereen bedoeld zijn. Een beetje respect ware hier toch op z’n plaats.”

Ook schepen van Sport, Stefaan Vercooren (Open VLD) betreurt het hele voorval: “Onze sportcoördinator bracht me op de hoogte en ik ben ter plaatse geweest. Het is heel triestig dat deze vandalenstreken plaatsvonden.”

“Het is duidelijk dat dit geen ongeval is, maar opzettelijke vernieling. De laatste tijd hebben we te maken met hardleerse hangjongeren die erop uit zijn om zaken rond de sportsite te beschadigen. Zo werden in het verleden ook de maairobots op de voetbalvelden al geviseerd.” (Jeffrey Dael)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.