Vandalen lopen over auto’s in Ieperse straten

© (Foto TP)
Redactie KW

Vandalen hebben donderdagnacht voor heel wat schade in de Ieperse binnenstad gezorgd door in enkele straten over geparkeerde wagens te lopen. “Zulke wansmakelijke praktijken verwacht je niet in deze vredige stad.”

“Ik werd vrijdagochtend even voor vier uur met een schok uit mijn diepe slaap gehaald door ploffende metaalgeluiden”, getuigt Koen Vandenbulcke (53), die met zijn zonen Lorenzo (26) en Nathan (21) aan de nauwe Kaaistraat woont. “Ik ging uit het raam kijken, maar toen was er al niks meer te horen of te zien.”

Toen Koen meer dan drie uur later uit zijn woning stapte, werd hem duidelijk vanwaar de geluiden kwamen. “De twee wagens van mijn zonen zaten onder blutsen en deuken”, vervolgt Koen. “Er stonden zelfs voetafdrukken op de motorkap. Bij mijn woning was er schade aan vier wagens, die vlak achter elkaar geparkeerd stonden. Ook andere straatbewoners kwamen buiten om hun wagen te inspecteren. Ik ging verder in de straat kijken en tot mijn consternatie zag ik telkens hetzelfde.”

Volgens politiezone Arro Ieper zijn er zeker acht schadegevallen in de Kaaistraat en dan nog één in de aanpalende Surmont de Volsberghestraat. Koen en zijn zonen waren dan ook niet de enige in het politiecommissariaat voor hun aangifte. “Daar hoorden we van lotgenoten dat de vandalen vermoedelijk van het Astridpark kwamen en via onze straat en horecazaak Ariane hun weg vervolgden richting Minneplein.”

Er staan doorgaans heel wat wagens geparkeerd bij de gebouwen van Ariane en op de eigen parking van het hotel-restaurant. “Stel je voor dat onze klanten schade zouden hebben. Gelukkig bleef onze parking gespaard”, aldus medevennoot Natasja Feliers. “Mogelijk heeft de aanwezigheid van onze camera’s daar iets mee te maken, want dat heeft toch een afschrikkend effect. De politie heeft intussen onze camerabeelden opgevraagd om de verdachten te identificeren.”

Oproep voor tips

Het onderzoek loopt. “Via sociale media bereikte ons de info dat het zou gaan om twee anderstalige mannen met donkere training en witte kap, die mogelijk wegreden met een witte bestelwagen. Maar of die info klopt, weten we niet zeker”, zegt Koen. “We roepen iedereen op om tips door te spelen aan de politie. We hopen dat de daders gevat worden, want de schade kan snel oplopen tot in de duizenden euro’s.”

Dit vandalisme doet denken aan de vrouw die enkele jaren geleden heel wat wagens bekraste in de buurt. “Zoiets verwacht je niet in deze vredige stad. Hopelijk was dit de laatste keer en blijft iedereen voortaan gespaard van zulke wansmakelijke praktijken”, besluit Koen. (TP)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.