Valse agenten aan het werk in Komen

Bewoners in de Munquestraat kregen het bezoek van valse agenten.© CL
Bewoners in de Munquestraat kregen het bezoek van valse agenten.© CL
Christophe Lefebvre

Afgelopen week kregen enkele inwoners van de Munquestraat in Ploegsteert bezoek van 2 valse politieagenten. Via een list probeerden ze de woningen binnen te geraken. Dankzij hun alerte reactie dropen de oplichters af zonder buit. De politie van Komen-Waasten vraagt extra waakzaam te zijn en iedere verdachte handeling meteen te melden.

Vorige woensdag kreeg een ouder koppel uit de straat rond 18 uur bezoek van 2 personen. De bewoners roken meteen onraad. “ Beide personen verklaarden politieagent te zijn maar konden zich niet identificeren ”, horen we van Marie Vandenbroucke, woordvoerster voor de politiezone Komen-Waasten.

“De bewoners kregen te horen dat er juwelen en cash geld werden gevonden tijdens een routinecontrole van een wagen. Het ging naar alle waarschijnlijkheid om objecten die uit hun woonst kwamen en de zelfverklaarde agenten wilden de woning controleren. Toen ze bleven aandringen om binnen te komen, roken de bewoners onraad en deden ze de deur dicht.”

Dienstkaart tonen

“Ze lieten de voor hen onbekende mannen weten dat ze eerst het commissariaat zouden bellen om te verifiëren. Hierop kozen de kerels het hazenpad. We stuurden onmiddellijk een ploeg met echte agenten ter plaatse maar van de oplichters was geen spoor meer te vinden. Een dossier werd geopend en de eerste onderzoeksdaden werden reeds verricht.”

De woordvoerster benadrukt dat echte politieagenten zich steeds zullen legitimeren . “Vooral wanneer ze zich in burger aanbieden, zullen ze steeds hun dienstkaart tonen. Gebeurt dit niet of lijkt het geheel vreemd, verwittig dan meteen de hulpdiensten en laat de onbekenden absoluut niet binnen.”

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.