Twee bestuurders uit Houthulst rijbewijs kwijt na rijden onder invloed

Redactie KW

Twee jonge bestuurders uit Houthulst speelden zondagavond en -nacht hun rijbewijs kwijt nadat ze in hun gemeente betrapt waren op rijden onder invloed. Een 23-jarige man werd al voor de derde keer betrapt omdat hij reed onder invloed van drugs. “Hij blijkt hardleers te zijn”, zegt de politie.

De interventiedienst van politiezone Polder moest zondagavond om 21.20 uur een eerste keer ingrijpen in de Klerkenstraat in Houthulst. Daar zetten ze een 23-jarige man uit Houthulst aan de kant en die legde een positieve test af wat er op wees dat hij cocaïne had gebruikt.

“Het rijbewijs van de 23-jarige bestuurder werd onmiddellijk ingetrokken voor 15 dagen”, meldt politiezone Polder. “De 23-jarige bestuurder staat reeds tweemaal onder voorwaarden inzake het gebruik van rijden onder invloed van verdovende middelen. Deze bestuurder lijkt hardleers te zijn.” Enkele uren later die zondagnacht, rond 2.20 uur moest de interventiedienst alweer ingrijpen in de Terrestdreef, in het gehucht Terrest vlakbij Houthulst. Daar zette de ploeg een 21-jarige bestuurder uit Houthulst aan de kant voor een controle. Die man bleek onder invloed van alcohol en legde een ademanalyse af met als resultaat 2,02 promille. Ook zijn rijbewijs werd onmiddellijk ingetrokken voor 15 dagen. Beide bestuurders zullen zich nog mogen verwachten aan een bezoekje bij de politierechter. (JH)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.