Totaal van 8.260 euro boetes en inningen bij controleactie met politie, douane en Vlabel in Diksmuide

© (Foto JH)
© (Foto JH)
Redactie KW

De verkeersdienst van politiezone Polder hield vandaag op haar grondgebied een controleactie in het verkeer samen met de douane en de Vlaamse Belastingdienst VlaBel. Er werd in totaal 8.260 euro boetes en inningen verricht.

De verkeersactie vond vandaag plaats op het grondgebied van Diksmuide. Er werd daarbij een ANPR-camera ingezet zodat de nummerplaten automatisch gescand werden. In totaal passeerden 971 voertuigen de scanner. De politie kon op die manier een onmiddellijke inning verrichten voor een inbreuk op de technische eisen en stelde enkele processen-verbaal op: een voor misbruik van commerciële kentekenplaat, twee voor sturen zonder geldig rijbewijs en een voor het toevertrouwen van een voertuig aan een persoon zonder geldig rijbewijs,.

Daarnaast was er een onmiddellijke inning voor een onleesbare nummerplaat en de opmaak van een ECO-formulier voor een mesttransport. Door de douane werd een bedrag van 4.212,18 euro aan openstaande penale boeten geïnd en werd een staal genomen van dieselolie om te laten testen in het labo. Door de Vlaamse Belastingsdienst werd een bedrag van 2.348,18 euro aan achterstallige verkeersbelastingen geïnd. Er werden drie 3 pv’s opgesteld voor vrachtwagens die geen aangifte deden aan de verkeersbelastingen. Tot slot was er een onmiddellijke inning voor een bedrag van 1.000 euro voor ladingzekerheid werd uitgeschreven en een onmiddellijke inning van 700 euro voor technische eisen. (JH)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.