https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Straatracers lopen tegen de lamp: rijbewijs kwijt voor 15 dagen en gerechtelijke vervolging

Het duo liep tegen de lamp nadat de politie hen betrapte. Sportpark De Schorre is voor hen de ideale plaats om ongezien met hun wagens over de weg te schuren.©Jeffrey Roos (Foto JRO)
Het duo liep tegen de lamp nadat de politie hen betrapte. Sportpark De Schorre is voor hen de ideale plaats om ongezien met hun wagens over de weg te schuren.©Jeffrey Roos (Foto JRO)
Jeffrey Roos
Jeffrey Roos Medewerker KW

Een 28-jarige man uit Bredene en een 20-jarige Oostendenaar speelden woensdagavond hun rijbewijs kwijt nadat ze betrapt werden door de politie terwijl ze aan het racen waren.

De twee werden door een anoniem voertuig van de politie betrapt omstreeks 21 uur in de Sportparklaan, ter hoogte van Sportpark De Schorre. De Schorre is rond dat uur verlaten en het is er donker. Dat lijkt de ideale plaats dus voor straatracers om er met hun wagen over de weg te schuren. Dat was echter buiten de politie gerekend. “De inspecteurs stelden vast dat meerdere voertuigen er aan het racen waren en hebben meteen ingegrepen”, vertelt commissaris Kris Allary van de lokale politie van Oostende. Alle inzittenden werden aan een controle onderworpen.” Het gaat om meerdere voertuigen.

Aangezien het om zware feiten gaat werd het parket gecontacteerd. Bij twee bestuurders besloot de parketmagistraat om het rijbewijs voor minstens 15 dagen in te trekken. “We worden de laatste tijd geregeld geconfronteerd met straatracers in de stad en dan vooral in de buurt rond De Schorre en in de Vuurtorenwijk”, gaat de commissaris verder. “Daarbij konden al enkele van hen gevat worden door onze diensten. Straatracen wordt zeer ernstig genomen. Overtreders mogen zich sowieso verwachten aan een gerechtelijke vervolging. Aan straatracen hangen zware boetes.”

De politie vraagt aan eventuele getuigen van straatraces om onmiddellijk contact op te nemen met de politie.

Lees meer over:

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten