Sergio Herman overtreedt nachtklok en moet rijbewijs afgeven

Sergio Herman blaasde ‘alarm’ en had dus net te veel gedronken om te mogen rijden.© Diego Franssen
Sergio Herman blaasde ‘alarm’ en had dus net te veel gedronken om te mogen rijden.© Diego Franssen
Redactie KW

Sterrenchef, televisiekok en horecaondernemer Sergio Herman (51) is maandagnacht rond 2 uur achter het stuur betrapt in Koksijde. Hij had de nachtklok overtreden, weigerde initieel te stoppen voor de politie en blies vervolgens ook ‘alarm’. Zijn rijbewijs werd voor drie uur ingetrokken.

De bekende kok die begin dit jaar nog maar is gescheiden, was vergezeld van een 30-jarige horecavrouw uit De Panne. Iets meer dan tien jaar geleden werd ze nog eredame tijdens de Miss West-Vlaanderen-verkiezing. De twee waren maandagavond gaan eten bij een vriendin in Oostduinkerke en vertrokken daar pas ruim na middernacht. Sergio Herman zou zijn gezelschap bij haar thuis in De Panne afzetten. Of hij het plan had om daarna nog richting zijn woonplaats in Knokke-Heist te rijden, is niet duidelijk. Zo ver is het alleszins niet gekomen.

Tegenzin

De politie zag zijn voertuig rond 2 uur langs de Koninklijke Baan in Koksijde rijden. Sergio Herman weigerde initieel om de bevelen van de politie op te volgen. Uiteindelijk besloot hij zich dan toch – maar met grote tegenzin – aan de kant te zetten. Al snel was duidelijk dat de sterrenchef geen gegronde reden had om nog buiten te zijn na het ingaan van de nachtklok.

Een ademtest gaf dan weer ‘alarm’ aan, wat betekent dat hij net te veel had gedronken om nog te mogen rijden. Hij zag zijn rijbewijs voor de duur van 3 uur ingetrokken en mag wellicht een minnelijke schikking in de bus verwachten. Voor verdere afhandeling en een verklaring werd hij meegenomen naar het commissariaat. Sergio Herman bevestigt het verhaal officieel via zijn manager, maar geeft voorlopig geen verder commentaar. (BB)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.