https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Resultaten in de Politiezone Vlas na nationale flitsmarathon

Politiezone Vlas deed mee aan de flitsmarathon © Tom Brinckman
Redactie KW

Tussen woensdagmorgen 6 oktober, 06.00 uur, en donderdagmorgen 7 oktober 2021, 06.00 uur, nam de verkeerspolitie van politiezone Vlas deel aan de nationale flitsmarathon.

De politie voerde de snelheidscontroles uit op acht drukke locaties in Kortrijk en zijn deelgemeenten, Kuurne en Lendelede. Hierbij werden 4.031 bestuurders werden gecontroleerd. 230 of 5,7% van hen reed te snel. In de Moeskroensesteenweg in Aalbeke alleen al werden er 316 bestuurders gecontroleerd, waarvan 97 of 30% te snel reed.

De uitschieter gebeurde ook tijdens de snelheidscontrole in die straat, waar je maximum 50 km per uur mag rijden. Een automobilist werd er geflitst aan 115 km per uur. De bestuurder zal zich moeten verantwoorden voor de rechter. Hij riskeert een intrekking van zijn rijbewijs en een boete.

“Snelheidscontroles in de politiezone Vlas blijven onverminderd een absolute prioriteit. Ze worden dagelijks uitgevoerd, dus niet enkel tijdens de aangekondigde flitsmarathons of andere verkeersveiligheidsacties. Als je te snel rijdt, kijk je als bestuurder vooral naar wat in de verte ligt. Hierdoor mis je bewegingen kortbij, bijvoorbeeld een fietser die uit een zijstraat komt of een voetganger die de straat oversteekt. Gelukkig rijdt het overgrote deel van de bestuurders in Kortrijk, Kuurne en Lendelede voorbeeldig, maar blijven de snelheidscontroles nodig voor die kleine categorie hardleerse overtreders,” zo zegt politiezone Vlas.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.