PZ Oostende vat twee verdachten van meerdere inbraken of pogingen daartoe

In een ondergrondse parkeergarage in de Kapucijnenstraat werd met een brandblusser de ruit van een auto ingegooid. © Google
Redactie KW

De politiezone Oostende heeft in de nacht van woensdag of donderdag twee twintigers opgepakt die enkele inbraken of pogingen daartoe hadden gepleegd. Dat meldt het parket West-Vlaanderen

De twee twintigers probeerden meerdere keren in te breken en gingen daarbij telkens driest te werk door deuren in te trappen of ramen in te gooien. Het gaat om een hotel in de Hofstraat en een restaurant en gocartverhuurder op de Albert I-promenade.

Tank- en bankkaart

In een ondergrondse parkeergarage in de Kapucijnenstraat gooiden ze ook met een brandblusser de ruit van een auto in. Uit de auto werden onder meer een tank- en bankkaart en zonnebril ontvreemd, uit het restaurant namen de verdachten geld en een tablet mee. In de twee andere gevallen was er geen nadeel.

Een politiepatrouille van PZ Oostende, die eerder al melding had gekregen van verdachte handelingen, kon beide mannen aantreffen en oppakken.

Onderzoeksrechter

Beide verdachten waren onder invloed en weigerden mee te werken. De twee twintigers worden vrijdag voor de onderzoeksrechter geleid, die zal beslissen over hun verdere aanhouding.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier