Politiezone Riho neemt nieuwe lockers voor dienstwapen in gebruik

Via het nieuwe lockersysteem zal meteen zichtbaar of de agent al dan niet zijn dienstwapen mee naar huis heeft.©KURT DESPLENTER BELGA
Via het nieuwe lockersysteem zal meteen zichtbaar of de agent al dan niet zijn dienstwapen mee naar huis heeft.©KURT DESPLENTER BELGA
Bert Feys

De politiezone Riho (Hooglede, Roeselare, Izegem) krijgt eerstdaags nieuwe lockers waarin de agenten hun wapen moeten leggen. De nieuwe lockers werken met een systeem zodat men onmiddellijk kan zien of een agent al dan niet zijn wapen bij zich heeft.

Na het familiedrama eind februari in Balen waarbij een politieman zijn partner en stiefdochter doodde met zijn dienstwapen, polste Stefaan Van Coillie (CD&V) donderdagavond tijdens de politieraad hoe de politiezone Riho dergelijke toestanden probeert te vermijden.

Lichtjessysteem

“Eerstdaags gaan we nog alle lockers vervangen. Terwijl dat vroeger niet het geval was, zullen we nu via een lichtjessysteem kunnen zien of het dienstwapen van de agenten veilig opgeborgen ligt in de locker. Vroeger gingen we dit na via steekproeven, met de nieuwe lockers valt dit nu veel gemakkelijker te controleren”, aldus korpschef Curd Neyrinck.

Hij geeft aan dat er binnen de politiezone een heel streng beleid wordt gevoerd als het over dienstwapens gaat. “Wanneer iemand toch zijn of haar dienstwapen wil meenemen, zijn er heel veel voorwaarden aan verbonden.”

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.