Politieachtervolging eindigt met crash in Komen

Christophe Lefebvre

Een politieachtervolging eindigde donderdagnamiddag met een ongeval op de Werviksesteenweg in Komen. De inzittenden van het vluchtende voertuig konden te voet ontkomen. Een indrukwekkende politiemacht organiseerde een heuse klopjacht, waarbij meerdere verdachten konden worden geklist.

De achtervolging begon in het Franse Quesnoy sur Deûle. Om een nog onbekende reden weigerde de bestuurder van een zwarte Audi gevolg te geven aan de bevelen van de Franse politie.

Bocht te snel

Het werd het startsignaal van een achtervolging die de verdachten, aan waanzinnige snelheden, tot in het Belgische Komen-Waasten bracht. Verschillende getuigen lieten weten dat de Audi met Franse nummerplaat, achtervolgd door meerdere politievoertuigen, door de straten van eerst Waasten en dan Komen centrum racete.

Op de Werviksesteenweg, ter hoogte van het kruispunt met de Kasteellaan, liep het rond 15 uur dan uiteindelijk fout af. De vluchtende wagen nam de bocht veel te snel, waarop de chauffeur de controle over het stuur verloor.

Politiehonden

De Audi ramde een ander voertuig dat er net voorbij kwam. Meerdere inzittenden klauterden uit het beschadigde voertuig en namen te voet de vlucht, met de politie in hun kielzog. Verschillende eenheden kwamen ter plaatse en ook politiehonden werden ter plaatse gehaald.

Volgens verschillende bronnen zouden minstens één, waarschijnlijk meerdere verdachten reeds zijn opgepakt. Een van hen werd door de politie van de Leieboorden geplukt.

Over het motief van deze hollywoodiaanse toestanden bestaat nog heel wat onduidelijkheid. De politiezone weigert iedere vorm van commentaar om het onderzoek niet in gevaar te brengen.

Lees meer over:

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.