Politie zoekt bestuurder die paard aanreed en wegvluchtte

© gf
© gf
Redactie KW

De politie startte een onderzoek op nadat in de nacht van woensdag op donderdag een loslopend paard door een wagen werd aangereden in de Dadizeelsestraat. Het paard geraakte ernstig gewond, de aanrijder pleegde vluchtmisdrijf.

In de nacht van woensdag op donderdag braken zeven paarden uit een manege in Slypskapelle uit. De paarden werden omstreeks 1 uur een eerste keer opgemerkt langs de Meensesteenweg in Roeselare door een vrachtwagenchauffeur. De dieren liepen aanvankelijk richting de Euroshop, maar keerden plots terug om. Even later werden opnieuw enkele van de paarden opgemerkt in de omgeving van Floralux in Dadizele.

Na een wandeling door die gemeente zetten nog drie paarden hun tocht verder via de Dadizeelsestraat. Daar werd een van de dieren aangereden door een wagen. Het paard geraakte daarbij zwaargewond aan de poten. De aanrijder reed door. Een dierenarts was woensdagnacht enkele uren bezig met het dier te verzorgen. Dankzij de hulp van enkele bewoners werden de paarden woensdagnacht allemaal teruggevonden. De dieren bevinden zich weer in de manege. Het gewonde paard wacht nog een lange revalidatie. De politie stelde een proces-verbaal op en zoekt naar de persoon die een van de paarden heeft aangereden. (BF)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.