Politie vindt rugzak met halve kilo cannabis bij controle aan station Kortrijk

De politie van zone Vlas (Kortrijk, Kuurne, Lendelede) heeft woensdag een controleactie gehouden aan het station van Kortrijk. Op een trein werd een rugzak met meer dan een halve kilogram cannabis aangetroffen. De eigenaar van de rugzak wordt gezocht.

Aan het station is het op woensdagmiddag altijd erg druk. “Veel jongeren nemen dan de bus of trein terug naar huis”, klinkt het bij de politie. “Deze piekuren gaan recentelijk gepaard met de nodige overlast door amokmakers.”

Camerabeelden

De controle van woensdag werd samen met Securail uitgevoerd. Op een perron werd 2,5 gram speed gevonden en op een trein troffen de agenten een rugzak met meer dan een halve kilogram cannabis aan. Vermoedelijk werden de drugs door de eigenaars achtergelaten toen ze de politie zagen opduiken.

“Het onderzoek naar de eigenaar van de rugzak is lopende”, aldus de politie. “Daarbij wordt gebruik gemaakt van camerabeelden.”

Verder kreeg een iemand een pv voor het verstoren van de openbare orde. Een persoon werd betrapt met een blokje hasj op zak. Twee spoorlopers werden eveneens geverbaliseerd en drie personen konden geen geldige verblijfspapieren voorleggen.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.