Politie stelt pv op nadat onbekende lading asbestplaten dumpt in graskant in Kortemark

© (Foto JH)
Redactie KW

Een onbekende heeft wellicht in de nacht van zondag op maandag een aanhangwagen vol gebroken asbestplaten gedumpt in een graskant in Kortemark. De gemeente reageert verbolgen. “Dit is een flagrante overtreding en we vroegen de politie de dader op te sporen”, zegt schepen van milieu Lynn Vermote (Open Vld).

Het was een voorbijganger die maandagochtend bij het passeren in de landelijke Ieperstraat tussen Kortemark-Elle en Sint-Jozef de hoop asbestplaten vond. Het gaat om een lading gebroken Menuiserite platen, die gebruikt worden als hard onderdak voor daken. Vooral vroeger bevatten die asbest. Gelet op de hoeveelheid lijkt het waarschijnlijk dat ze op een aanhangwagen lagen en ze gedumpt werden in de graskant naast een maïsveld. De voorbijganger bracht het omgevingsloket van de gemeente Kortemark op de hoogte. Die reageert verbolgen.

“Dit is een flagrante overtreding en we hebben meteen de politie verwittigd om een pv op te stellen”, zegt schepen van milieu Lynn Vermote. “Voorlopig nog tegen onbekenden maar we hopen dat de politie de dader kan opsporen. Sowieso riskeert die in eerste instantie al een GAS-boete tot 250 euro maar door het pv kan er ook gerechtelijke vervolging komen. En indien we de dader vinden willen we hem laten opdraaien voor de opruimkosten. Nu doet ons gemeentepersoneel dat, en die zullen voorzichtig te werk gaan. Helaas komt sluikstorten nog al te vaak voor en zien we soms dat mensen van naburige gemeentes de grens oversteken om hun afval te dumpen. Nochtans kan je ook met asbest terecht in ons containerpark, tegen betaling uiteraard. We huren 20 weken per jaar een verplaatsbare camera van afvalintercommunale MIROM en die heeft al resultaten geboekt. We willen dit soort van hardnekkige sluikstorters blijven aanpakken want zij verpesten het voor anderen”, besluit Vermote. (JH)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.