Politie stelt opendeurdag met originele video voor

© (Foto CL)
© (Foto CL)
Christophe Lefebvre

Tomorrowland werd dan misschien dit jaar wel opnieuw geannuleerd, in Komen-Waasten weerklinken toch stevige techno beats. Van een festival is geen sprake want de elektronische muziek maakt deel uit van een bijzondere video van de politiezone. “De jeugd van vandaag zijn de agenten van morgen dus proberen we hen ook op die manier te bereiken” klinkt het met een kwinkslag.

Een video op Youtube van slechts enkele minuten, waar blauwe zwaailichten en opzwepende muziek de trend bepalen. Het was een merkwaardige publicatie die verscheen op de website van de politiezone Komen-Waasten. Het internet smulde ervan en in geen tijd werd het via verschillende kanalen massaal gedeeld.

“Om de 4 jaar organiseren we een soort van opendeurdag in het commissariaat, om jongeren steeds maar weer opnieuw warm te maken voor een loopbaan bij de politie. Afgelopen maand zijn we begonnen met de voorbereidingen voor de editie van volgend jaar en we waren dan ook op zoek naar een manier om onze opendeurdagen op een hippe manier te promoten. Een collega schoof het idee van een muziekvideo naar voren en we waren meteen gevonden voor het idee.”

Marie Vandenbroucke, woordvoerster voor de politiezone, specificeert dat het geheel door hun eigen mensen in vorm werd gegoten. “Een collega gaf aan dat hij wel kaas had gegeten van videomontages en van Youtube dus haalden we enkele voertuigen van stal. Na enkele pogingen en heel wat na-de-uren montagewerk kon hij ons het finale resultaat tonen en we zijn er eigenlijk best wel trots op. De politie speelt heel vaak de rol van boeman maar uiteindelijk zijn wij ook wel mee met onze tijd. Op die manier kunnen we dit duidelijk maken en misschien wel enkele jongeren warm maken voor een carrière in ordehandhaving.”

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.