Politie komt tweemaal tussenbeide in centrum De Panne voor poging diefstal en oplichting

© gf
Redactie KW

De politie Westkust moest afgelopen weekend tweemaal tussenbeide komen in een uur tijd voor een poging tot oplichting en een poging tot diefstal uit een voertuig. Beide feiten speelden zich af in het centrum van De Panne.

Eerst moest de politie zaterdagmiddag om 13 uur uitrukken naar een supermarkt langs de Zeelaan in De Panne. Een onbekende vrouw ging naar de kassa en wou een haarborstel betalen met een briefje van 50 euro. Omdat de vrouw het briefje op een rare manier vasthield, vertrouwde de uitbater de aankoop niet waardoor hij het briefje weigerde en de vrouw de winkel verliet. De politie langs maar kon de vrouw niet meer aantreffen.

Inbraak met schroevendraaier

Een uur later brak een man binnen in een geparkeerde wagen langs de De Pannelaan in De Panne. Hij gebruikte een schroevendraaier om binnen te raken. De verdachte man staaket echter zijn handelingen van zodra hij door een getuige werd opgemerkt. Daarna stapte hij terug in een Frans voertuig en verliet hij de plaats in onbekende richting. Het voertuig kon weer slotvast achtergelaten worden en er werd niets uit het voertuig ontvreemd. De politie stelde een pv op. (JH)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier