Politie geeft beelden spectaculaire achtervolging vrij

Redactie KW

Afgelopen zondagavond vond een wilde, spectaculaire achtervolging plaats van in Middelkerke tot in Oostende. Op beelden, die zijn vrijgegeven door de lokale politie Middelkerke, is te zien hoe een chauffeur aan hoge snelheid wegvlucht met een colonne combi’s en politiemotards in zijn kielzog. Daarbij neemt de vluchter onder meer de verkeerde kant van de rotonde aan de Duinkerkseweg en Torhoutsesteenweg in Oostende. De man is intussen aangehouden.

Volgens de politie van Middelkerke vond er zondagavond een verkeersactie plaats, ter hoogte van het shoppingcentrum. Een bestuurder weigerde evenwel te stoppen, waarop de achtervolging werd ingezet.

“De bestuurder reed aan hoge snelheid weg richting Oostende en poogde twee motards en een ander politievoertuig van zich af te schudden door in de bebouwde kom van Oostende gevaarlijke manoeuvres uit te voeren. Ook op de Torhoutsesteenweg en de Duinkerkseweg zette de bestuurder alles op alles om van ons weg te rijden”, klinkt het in de mededeling van de politie.

Lees verder onder de video

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

“Uiteindelijk kon de bestuurder dankzij de snelle bijstand van de lokale politie Oostende en de lokale politie Kouter ingerekend worden op de toegangswegen van de luchthaven van Oostende.”

De weg werd geblokkeerd, zodat de politie hem kon klemrijden. De bestuurder reed met een niet-verzekerd voertuig, maar dat was niet de enige reden voor zijn vlucht. “Hij bleek voor verscheidene dossiers te worden opgespoord door de politie en werd gearresteerd”, aldus de lokale politie Middelkerke. De man stond geseind door het parket van Gent in een lopend onderzoek, maar ook ter uitvoering van een gevangenisstraf.

Niet de eerste vluchter

Eerder tijdens de verkeerscontrole moest de politie nog een achtervolging inzetten. Een passagier van een ander uit het verkeer gehaald voertuig was immers te voet op de vlucht geslagen. De man werd kort nadien aangetroffen in het struikgewas, in het bezit van verdovende middelen. (BB)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.