Nieuwe politiewagen voor PZ Arro Ieper

Korpschef Kenneth Coigné,die de sleutels overhandigd krijgt van de Ieperse Volvo vertegenwoordiger Willaert en de hoofdinspecteurs P.C. en T.C.© EF
Korpschef Kenneth Coigné,die de sleutels overhandigd krijgt van de Ieperse Volvo vertegenwoordiger Willaert en de hoofdinspecteurs P.C. en T.C.© EF
Redactie KW

De Lokale Politiezone Arro Ieper heeft een nieuw voertuig aangekocht. Dit betreft een hybride Volvo XC60 in anonieme uitrusting, dus zonder de klassieke blauwe strepen, maar wel met de nodige apparatuur zoals LED verlichting en sirene. Er zijn magnetische strips voorzien aan de zijkanten van de wagen, zodat het uitzicht toch kan aangepast worden naar een meer traditionele politiewagen.

“In de praktijk zal dit voertuig voornamelijk gebruikt worden door de afdeling Veiligheid, waartoe interventie en verkeer behoren.” vertelt korpschef Kenneth Coigné.” Zo kan deze wagen ingezet worden tijdens verkeersacties, maar ook bij acties van het flexteam. Het flexteam is onderdeel van Interventie en zorgt voor aanpak van overlast en criminele tendensen”, gaat de korpschef verder.

De elektronische accelaratie en stevige motor zorgen dat dit voertuig snel de achtervolging in kan zetten. De bestuurders van het voertuig hebben een doorgedreven opleiding van twee dagen volbracht.

De keuze voor dit voertuig is het resultaat van een uitgebreide bespreking met de mensen die het effectief zullen gebruiken. De bevindingen van deze bespreking werden dan afgetoetst aan de mogelijkheden binnen de bestaande raamcontracten van de Geïntegreerde Politie. In de toekomst zullen elektrische wagens steeds meer in overweging genomen worden. Helaas is volledig elektrisch gaan door de uitgestrektheid van de zone nog geen volledige optie.(EF)

Lees meer over:

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.