Nederlandse cavalerie helpt Knokse politie overlast aan te pakken

Archiefbeeld ANP © AS Media
Redactie KW

De politie van Knokke krijgt deze zomer hulp van de Nederlandse cavalerie. Samen met Belgische agenten-te-paard moeten die het jaarlijks terugkerende fenomeen van overlast door Nederlandse jongeren mee in de kiem helpen smoren.

Elk jaar trekt badplaats Knokke veel jongeren aan, ook in de nachtelijke uurtjes. Niet alleen Belgen, maar ook Noord-Fransen en vooral Nederlanders vinden vlotjes de weg naar Knokke. Dat zorgt vaak voor overlast van feestende jongeren. Vanaf zaterdagnacht komt de Nederlandse cavalerie daarom de Knokse politie bijstaan.

Uitgaansbuurten

“Bij de start van de zomervakantie vertoeven traditiegetrouw veel Nederlandse jongeren in de Knokke-Heistse uitgaansbuurten”, verduidelijkt korpschef Steve Desmet.

“Vorig jaar zorgde deze doelgroep voor veel overlast, en de samenwerking met de Nederlandse politie bleek toen een grote meerwaarde. Dankzij hun bijstand kunnen we de jongeren sneller identificeren en de gemoederen bedaren”, klinkt het. De Nederlandse cavalerie zal samen met de Belgische collega’s van de federale politie patrouilleren.

Hitteplan

De Knokse politie werkt dit jaar ook met een hitteplan. “We stellen vast dat veel jongeren uit Brussel of Noord-Frankrijk naar Knokke-Heist komen als de temperaturen boven de 27 à 28 graden gaan”, licht de korpschef toe.

“Dat brengt extra overlast mee. Als het hitteplan wordt geactiveerd, dan worden alle operationele medewerkers die aan het werk zijn, geheroriënteerd in het straatbeeld met specifieke handhavingsopdrachten”, zegt de korpschef.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.