Medewerkster politie Westkust veroordeeld wegens interne hacking en schending beroepsgeheim

© (Foto JH)
Redactie KW

Een 45-jarige administratief medewerkster van politiezone Westkust is veroordeeld wegens het schenden van haar beroepsgeheim. Ze speelde informatie uit een pv door naar haar vriend, een cafébaas uit Veurne die een coronacontrole had gekregen. De vrouw is schuldig, maar krijgt door de opschorting geen straf. Ze riskeert wel nog een tucht.

In september vorig jaar kreeg de uitbater van het bekende café De Botermand op de Grote Markt in Veurne bezoek van de politie. Er was een feestje aan de gang omdat de uitbater er mee zou stoppen. Dat mocht, maar de politie stelde vast dat de coronamaatregelen niet nageleefd werden en er teveel volk aanwezig was. Het ging om 63 personen.

Een commissaris van politiezone Spoorkin uit Veurne deed er de nodige vaststellingen en nam enkele dagen later contact op met de cafébaas voor verhoor. Die sprak echter zijn mond voorbij en zei dat hij de informatie uit het pv al ontvangen had en daar niet mee akkoord was. Het pv werd echter op dat moment nog niet meegedeeld aan de cafébaas. Er volgde dus een nieuw onderzoek om te achterhalen hoe de cafébaas op de hoogte kon zijn.

Daaruit bleek dat het interne pv tweemaal geopend werd door de 45-jarige medewerkster van naburige politiezone Westkust. Zij had al twee jaar een relatie met de cafébaas. De vrouw werd daarom vervolgd voor het schenden van haar beroepsgeheim en interne hacking. Ze riskeerde 1 jaar cel maar de procureur was akkoord met de opschorting als ze haar fout zou toegeven.

Dat deed ze ook, waardoor ze de opschorting kreeg. Ze riskeert nu wel nog een tuchtprocedure bij politiezone Westkust en moet inhouding van loon of schorsing vrezen. (JH)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.